Farsbrød mere hasselback kartofler og rodfrugtsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Farsbrød og kartofler
  • 800 gramkartofler
  • 200 gramfrossen spinat
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 0.25 spsksalt
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 spsktørret oregano
  • 40 gramrasp
  • Rodfrugter, salat og dressing
  • 500 gramblandede rodfrugter
  • 50 gramsolsikkekerner
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 spskolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramcreme fraiche 13 %
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Farsbrød mere hasselback kartofler og rodfrugtsalat

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Lækkert farsbrød lavet med kylling og spinat. Vi serverer farsbrødet med hasselback kartofler, hvidløgsdressing og en sød og sprød rodfrugtsalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Farsbrød og kartofler
  • 800 gramkartofler
  • 200 gramfrossen spinat
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 0.25 spsksalt
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 spsktørret oregano
  • 40 gramrasp
  • Rodfrugter, salat og dressing
  • 500 gramblandede rodfrugter
  • 50 gramsolsikkekerner
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 spskolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramcreme fraiche 13 %
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skrub kartoflerne og skræl dem hvis de er meget beskidte. Skær små riller ned i kartoflerne uden at skære helt igennem. Læg kartoflerne i et ovnfast fad, dryp dem med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne til de er gyldne og møre - det tager ca. 30 min.

2. Tø spinaten op i mikroovnen og klem herefter væden ud med hænderne. Pil løg og hvidløg og blend det sammen i en minihakker eller foodprocessor sammen med spinat, æg, mælk og salt.

3. Bland spinatmassen sammen med hakket kyllingekød, oregano, rasp og lidt peber. Steg evt. en lille prøvedelle på panden og smag til efterfølgende.

4. Form et aflangt farsbrød og læg det i et i fad - jo tyndere du former farsbrødet, jo kortere tid skal det have i ovnen. Steg farsbrødet i ovnen i 25-30 minutter til det er gennemstegt.

5. Skræl rodfrugterne og skær dem i tern. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med solsikkekerner og lidt olie. Bag dem i ca. 20 minutter.

6. Skyl spidskålen og skær i tynde strimler. Bland strimlerne med skyllet og fintrevet citronskal, saften fra citronen og olie. Smag til med salt og peber. Hæld de bagte rodfrugter og solsikkekerner over spidskålssalaten.

7. Bland en dressing med presset hvidløg og creme fraiche. Smag til med salt og peber.

8. Server farsbrødet med hasselback kartofler, rodfrugtsalat og hvidløgsdressing, som dip.

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre hvidløgsdressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.