Sprøde fish and chips i ovnen

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 grambagekartofler
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 100 gramhvedemel
  • 100 gramrasp
  • 1 stkæg
  • 225 gramtorskefilet
  • 0.5 pottepurløg
  • 50 gramagurkesalat
  • 2 dlskyr*
  • 1 spskmayonnaise
  • 1 spsksød sennep
  • 0.5 spskakaciehonning*
  • 0.5 stkagurk
  • 300 gramgulerødder*
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Fish and chips er lige så klassisk i England, som en ristet med brød er i Danmark. Normalt bliver fisken stegt i frituren, men vi har lavet en lidt sundere udgave, der bliver stegt i ovnen og serveret med masser af gnavergrønt og lækker dip.

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i både eller i bjælker. Læg kartoflerne i en skål og skyl dem nogle gange med vand, så den mælkehvide stivelse forsvinder. Det gør fritterne bløde indeni og sprøde udenpå. Tør kartoflerne i et rent viskestykke og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med en god slat olivenolie og allroundkrydderi. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.

3. Bland melet med lidt salt og peber i en dyb tallerken. Hæld raspen op i anden tallerken og pisk ægget sammen i en tredje dyb tallerken. Skær fisken ud i aflange stykker og vend dem først i melet og drys det overskydende af. Vend herefter fisken i æggemassen og derefter i raspen. Læg fiskestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie over det hele - eller endnu bedre: Brug en oliespray, som efterhånden kan købes i mange supermarkeder.

4. Skru ovnen ned til 200 grader. Er kartoflerne ikke færdige, lader du dem bare stå og hygge sig i ovnen. Sæt bradepanden med fisken i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter, eller til de er blevet gyldne på toppen.

5. Hak purløg og agurkesalat fint. Bland begge dele med skyr, mayo, sød sennep og honning og smag til med salt og peber. Skær agurk og de skrællede gulerødder i stave. Server den sprødstegte torsk med kartofler og gnavergrønt med dressingen som dip. Velbekomme!

Tip

Har du drueagurker i køleskabet, bruger du bare dem i stedet for agurkesalaten. Handler du i weekenden og planlægger du at lave fish and chips om fredagen, fordi det tager lidt tid, kan du sagtens købe frisk torsk og fryse den ned. Tø fisken op i køleskabet dagen før, du skal bruge den.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre