Fishcakes med thaisalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Fishcakes og salat
  • 225 gramtorskefilet
  • 3 stkforårsløg
  • 1 tskrød karrypasta
  • 1 stkæg
  • 3 spskhavregryn- eller hvedemel
  • 1 tsksalt
  • 75 gramrasp
  • 0.25 stkhvidkål
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 50 grampeanuts
  •  sød chilisauce
  •  olie til friture
  • Dressing
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 stklime
  • 1 spskakaciehonning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fishcakes med thaisalat

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Disse fishcakes, eller panerede thaifiskedeller, er virkelig lækre. Her serveret med sød chilisauce og thaisalat. Husk at justere mængden af fisk, hvis I er ekstra sultne. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Fishcakes og salat
  • 225 gramtorskefilet
  • 3 stkforårsløg
  • 1 tskrød karrypasta
  • 1 stkæg
  • 3 spskhavregryn- eller hvedemel
  • 1 tsksalt
  • 75 gramrasp
  • 0.25 stkhvidkål
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 50 grampeanuts
  •  sød chilisauce
  •  olie til friture
  • Dressing
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 stklime
  • 1 spskakaciehonning

Fremgangsmåde

1. Blend torskefilet, vaskede forårsløg, karrypasta, æg, havregryn og salt i en foodprocessor eller minihakker, til du har en ensartet fars. Har du lidt frisk eller tørret ingefær på lager, kan du også tilsætte det. Form fine små fishcakes med hænderne. Fugt evt. håndfladerne, så hænger farsen ikke fast. Tryk de små fishcakes forsigtigt ned i raspen, så de bliver dækket hele vejen rundt, og stil dem til side på en tallerken.

2. Skyl hvidkålet. Vask peberfrugten og befri den for kerner. Skræl gulerødderne. Skær alle tre grøntsager i fine strimler, hak peanutsene, bland det hele sammen i en skål og stil til side. Har du forårsløg tilovers, kan du også bruge dem i salaten, hvis familien er til det.

3. Steg nu de små fishcakes i en god slat olie på en pande - eller friter dem i en gryde eller dyb pande med fritureolie. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Selvom fishcakes bliver bedst af at blive stegt i olie, kan du også bage dem i ovnen, hvis du vil ha' en mere fedtfattig udgave. Så skal du pensle dem med lidt olivenolie på alle sider - eller endnu bedre: Brug en oliepsray. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 225 grader, eller til de er gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.

4. Lav en hurtig dressing af olivenolie, fiskesauce, saften fra limen og akaciehonning og husk at smage til, så den bliver lige, som du bedst kan lide den. Vend salaten med dressingen. Server de sprøde fishcakes med thaisalat og sød chilisauce som dip. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du vælger at købe den søde chilisauce, er vores erfaring, at Nettos er den mildeste og mest børnevenlige. Men du kan også prøve at lave din helt egen efter vores nemme opskrift - så styrer du helt selv, hvor stærk, den skal være. Klik på den lille kokkehue i ingredienslisten, så får du opskriften :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre