Fiskeburgere med ærtepure og krydderurtecreme

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 stkhjertesalat
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stktomater
  • 1 pottedild
  • 1 pottepurløg
  • 2 tskkapers
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 30 grammayonnaise
  • 1 stkcitron
  • 400 gramtorskeloins el. torskefilet
  • 1 stkæg
  • 50 gramrugmel
  • 300 gramgulerødder*
  • 4 stkfuldkornsburgerboller
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mums for en lækker fiskeburger! Med rugmelspanerede torskeloins, hjertesalat, agurk, tomat, en nem ærtepure og en skøn krydderurtecreme med dild, purløg og kapers. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog ærterne efter anvisningen på posen.

2. Imens ærterne koger: Skyl hjertesalat, agurk og tomat. Skær grøntsagerne efter eget ønske.

3. Blend ærter og 2-3 spsk. olivenolie med en stavblender eller i en minihakker og smag til med salt og peber.

4. Skyl dild og purløg. Hak dild, purløg og kapers fint og rør sammen med creme fraiche og mayonnaise i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.

5. Skær torskeloins i mindre stykker. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og hæld rugmel, salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend først fiskestykkerne i æg og derefter i rugmel, så fisken er dækket helt på alle sider.

6. Varm en pande op med olivenolie og steg fiskestykkerne ved mellemvarme på begge sider.

7. Imens fiskestykkerne steger: Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister.

8. Stil alle ingredienserne på bordet og lad hele familien sammensætte deres egen fiskeburger. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre krydderurtecremen sammen og skrælle gulerødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre