Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
10 min
Super lækre fiskedeller lavet på færdig fiskefars, som vi serverer med ovnbagte kartofler, tatarsauce og kogte bønner som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 100 grampanko eller almindelig rasp
- 400 gramfiskefars
- 400 gramfrosne bønner
- 1 stkcitron
- 1 pottedild
- 50 gramdrueagurk
- 2 spsksød sennep
- 1 fedhvidløg
- 2 dlcreme fraiche 9 %
- bagepapir
- olivenolie
- smør
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 varmluft.2
Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i lidt olivenolie og salt. Bag dem i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs.3
Hæld rasp på en flad tallerken. Form fiskedeller af farsen og vend herefter i raspen. Kom evt. lidt vand på fingrene og/eller skeen - så er de nemmere at forme.4
Opvarm en pande med en klat smør og lidt olivenolie. Lad fiskedellerne stege til er gennemstegte og har en gylden overflade på begge sider.5
Kog bønnerne i saltet vand i ca. 3-5 minutter. Skyl citronen og skær den i både.6
Skyl dilden og hak den fint. Hak drueagurkerne fint og bland med dild, sød sennep, presset hvidløg og creme fraiche. Smag til med salt og peber.7
Servér de stegte fiskedeller med ovnbagte kartofler, tatarsauce, bønner og citronbåde. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i både. De kan også blande tatarsaucen sammen.