Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En dejlig sommerret med lækre fiskefrikadeller serveret med nye kartofler, en simpel råkost og persillesovs. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramnye kartofler
- 400 gramfiskefars
- 2.5 dlcremefine 15%
- 2 spskmajsstivelse
- 2 dlvand
- 1 pottepersille
- 200 gramgulerødder
- 2 stkæbler
- 0,5 stkspidskål
- rapsolie
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skrub og skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.2
Varm en pande op med rapsolie og form fiskedeller med en ske. Fugt evt. håndfladen, hvis de er svære at forme. Steg fiskedellerne på begge sider til de er sprøde og gyldne.3
Imens fiskedellerne steger: Hæld cremefine i en kasserolle og bring det i kog. Rør majsstivelsen sammen med vand i et glas og tilsæt det i sovsen under omrøring til den har den rette konsistens.4
Skyl persillen og hak den fint. Vend persillen i sovsen og smag til med salt og peber.5
Skræl gulerødder og æbler. Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Skær æblerne i tern. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Vend det hele sammen med olivenolie, salt og peber.6
Server de lune fiskedeller sammen med kartofler, råkost og persillesovs. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle persillen og skrælle gulerødderne. De kan også forme fiskedeller og smage sovsen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.