Fiskedeller med kartofler, pickles og bagt spidskål

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskedeller med kartofler, pickles og bagt spidskål

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Fiskefrikadeller er og bliver en børnefavorit! Her har vi serveret klassikeren med sprøde bagte kartofler, pickles og lækkert bagt spidskål - så er der både noget til de grøntsagstrænede og de knapt så erfarne. Hvis du køber fiskefarsen flere dage før, du skal lave opskriften, så husk at tjekke datoen og frys den evt. ned, så den kan holde sig. Tø farsen op i køleskabet. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skyl eller skrub kartoflerne alt efter hvor beskidte, de er, og skær dem i både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med valgfri krydderi - f.eks. paprika, oregano og salt og peber, eller hvad du nu har på lager - og en god slat olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.

2. Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller af farsen med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt.

3. Fjern de yderste blade på spidskålet og skyl det. Skær spidskålet ud i 4-6 både. Behold stokken på, så bladene ikke falder fra hinanden. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

4. Gnid dem ind i lidt smør på alle sider, riv skallen fra en citron henover dem og krydr med salt og peber. Bag dem i ca. 20 minutter, så de er færdige samtidig med kartoflerne.

5. Server fiskedellerne med de bagte kartofler, spidskål, citron i både og pickles eller remoulade. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i både. De kan også gnide spidskålet ind i smør.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre