Fiskefrikadeller med grønkål og røsti

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her får du en super lækker opskrift på fiskefrikadeller med grønkål - serveret med salat og en lækker rösti, som bages i ovnen. Du kan godt glæde dig, det er gode sager. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft

2. Skræl kartoflerne og riv dem groft - enten på et rivejern eller endnu bedre (og hurtigere) i en foodprocessor. Klem så meget væske ud af kartoflerne, som du kan. Hak løgene fint og rør dem sammen med kartofler og æg - og lidt salt og peber.

3. Smør et ildfast fad med olivenolie, kom kartoffelfyldet i og bag röstien i ovnen i ca. 30 minutter.

4. Giv fisk, salt, løg i mindre stykker, æg, mel og skyllet grønkål en snurretur i en foodprocessor, til du har en fin fars. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du bare hakke fisken fint med din største og bedste kniv og røre det hele sammen i en skål på god gammeldags mormormanér. Steg en lille prøvedelle på panden, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den.

5. Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade.

6. Skræl gulerødderne og riv det på den grove side af rivejernet. Skyl resten af grønkålet og giv det en snurretur i en minihakker eller hak det fint med en kniv. Skyl og skær æblerne i mindre stykker. Bland salaten med en valgfri dressing.

7. Servér de lune fiskedeller sammen med kartoffelrøsti, salat og tartarsauce eller remoulade.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skylle grønkål og skræller kartofler og gulerødder.

 
Se vores sikre køkkenknive til børn

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre