Fiskefrikadeller med hurtig remo

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 225 gramtorskefilet
  • 1 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 1 stkæg
  • 3 spskhvedemel- eller havregryn
  • 1/2 pottepurløg
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkporre
  • 1 stkæble
  • 1 tskkarry
  • 175 grampickles
  • 2 spskmayonnaise- kan erstattes med skyr
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber
  •  rugbrød
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskefrikadeller med hurtig remo

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Fiskefrikadeller er super nemme at lave og en god måde at få hele familien til at spise fisk. Du kan lave farsen selv, det tager ikke mange minutter, men du kan også sagtens købe farsen færdig. Her er dellerne serveret på ristet rugbrød med verdens hurtigste hjemmerørte remo på toppen. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 225 gramtorskefilet
  • 1 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 1 stkæg
  • 3 spskhvedemel- eller havregryn
  • 1/2 pottepurløg
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkporre
  • 1 stkæble
  • 1 tskkarry
  • 175 grampickles
  • 2 spskmayonnaise- kan erstattes med skyr
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber
  •  rugbrød

Fremgangsmåde

1. Kør torskefilet og salt i en foodprocessor, til du har en grov fars. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du bare hakke fisken med din bedste og skarpeste kniv.

2. Tilsæt løg, æg, hvedemel og lidt kværnet peber og giv farsen endnu en snurretur i foodprocessoren. Rør derefter hakket purløg i farsen sammen med 1/4 af gulerødderne, som du har revet fint. Steg nu en lille prøvedelle på panden, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den.

3. Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.

4. Vask porrerne grundigt og snit dem i fine skiver. Skræl resten af gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Vask æblet og skær det i tynde både. Steg det hele på panden i fedtet fra fiskedellerne sammen med halvdelen af karryen.

5. Bland pickles med mayonnaise, resten af karryen og smag til med salt og peber. Rist rugbrødet og server med de lune fiskedeller, hjemmerørt remo på toppen og de karryristede grøntsager som tilbehør.

6. Velbekomme!

Tip

Pickles fås i de fleste større supermarkeder i små plasticbøtter fra bl.a. K-salat, Graasten Salater m.fl. og findes på køl ved siden af frokostsalaterne (hønsesalat, makrelsalat osv.). Kan du ikke finde pickles, napper du selvfølgelig bare en almindelig omgang remo :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre