Fiskefrikadeller med rødbedesalat og citronsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Fiskedeller og sauce
  • 250 gramris
  • 400 gramfrisk rødbede
  • 2 stkæbler
  • 1 pottepersille
  • 75 gramsalatost i tern
  • 50 gramvalnødder eller andre nødder
  • 400 gramfiskefars
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %- eller mælk
  • 1 dlvand
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 spskdijonsennep
  • 0.5 stkcitron
  • 2 spskakaciehonning
  •  salt
  •  peber
  • Dressing
  • 0.25 dlolivenolie
  • 0.5 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskefrikadeller med rødbedesalat og citronsauce

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Hos Mambeno er vi vilde med fiskedeller! De er super gode til at få fisk i ungerne. Her har vi serveret dem med ris og en lækker rødbedesalat. vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Opskriften er lavet med færdigrørt fiskefars til travle dage - men har du tid, så kan du sagtens lave farsen selv. Klik på kokkehuen, så får du opskriften. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Fiskedeller og sauce
  • 250 gramris
  • 400 gramfrisk rødbede
  • 2 stkæbler
  • 1 pottepersille
  • 75 gramsalatost i tern
  • 50 gramvalnødder eller andre nødder
  • 400 gramfiskefars
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %- eller mælk
  • 1 dlvand
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 spskdijonsennep
  • 0.5 stkcitron
  • 2 spskakaciehonning
  •  salt
  •  peber
  • Dressing
  • 0.25 dlolivenolie
  • 0.5 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Bring endnu en gryde med vand og salt i kog. Skræl rødbederne, skær dem i tern og kog dem i ti minutter. Overhæld dem med koldt vand og lad dem køle af.

3. Skyl æblerne og og skær dem i tern. Vend æbler, rødbeder og skyllet og finthakket persille sammen i en skål. Rør en hurtig dressing sammen af olivenolie, citronsaft, og honning og smag til med salt og peber. Vend den med salaten og top med smuldret salatost og valnødder.

4. Form fine fiskedeller af farsen med en spiseske og håndfladen og steg dem i lidt olivenolie på en pande.

5. Tag dellerne af panden og dæk dem til, mens du laver saucen. Hæld madlavningsfløde (eller mælk) og vand på panden sammen med smuldret bouillonterning. Nogle bouillonterninger er meget hårde, så dem kan du med fordel smuldre og opløse i en kop med kogende vand, inden du tilsætter dem.

6. Lad saucen koge op under omrøring og tilsæt lidt dijonsennep og citronsaft. Smag til med honnning og salt og peber og tilsæt evt. mere citronsaft eller honning efter smag. Bruger du mælk, og er saucen for tynd, kan du jævne den med majsstivelse rørt ud i lidt vand i en kop.

7. Så er der serveret - velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme en fiskdelle eller to til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre