Flæskesteg med rodfrugter, sauce og salat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1400 gramflæskesteg
  • 600 gramsmå kartofler
  • 450 gramfrosne rodfrugter
  • 2 dlmælk
  • 40 gramvalnødder
  • 200 gramstenfri vindruer
  • 75 gramspæde spinatblade
  •  bagepapir
  •  groft salt
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Flæskesteg med rodfrugter, sauce og salat - til to dage

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Ingen jul uden flæskesteg med sprød svær! Men den smager altså også fantastisk alle andre dage end lige den 24. december. Her serverer vi flæskestegen med stegte kartofler, rodfrugter og en lækker salat. Og nå ja, selvfølglig: Brun sovs! Retten tager lidt længere tid at lave end normalt, men så er der nem aftensmad i morgen - husk derfor at gemme halvdelen af stegen til saftige flæskestegsburgere i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1400 gramflæskesteg
  • 600 gramsmå kartofler
  • 450 gramfrosne rodfrugter
  • 2 dlmælk
  • 40 gramvalnødder
  • 200 gramstenfri vindruer
  • 75 gramspæde spinatblade
  •  bagepapir
  •  groft salt
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Rids sværene på flæskestegen helt igennem - men ikke ned i kødet. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Læg stegen med sværene nedad i et ildfast fad. Fyld vand i, så det dækker sværene. Steg nu først flæskestegen i 25 minutter.

2. Rens kartofler og rodfrugter og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med en sjat olivenolie og stil til side.

3. Tag fadet ud og vend stegen med sværen opad - vandet skal blive. Tør sværen med køkkenrulle og gnid den med groft salt. Husk at komme godt ned mellem alle sværene. Overfladen på stegen skal være så lige som muligt. Står stegen skævt, så ret den op med lidt staniol under bunden. Skru ovnen op på 200 grader og steg videre i ca. 50 minutter, eller til den har en kernetemperatur på ca. 65 grader. Tilsæt løbende vand undervejs.

4. Vent små 10 minutter og sæt kartofler og rodfrugter i ovnen. Bag dem gyldne og sprøde nederst i ovnen - ca. 30-40 minutter, så det passer med at du kan tage dem ud samtidig med at stegen er klar.

5. Efter ca. 50 minutter tænder du for ovnens grill og åbner lågen på klem. Hold nu RIGTIG godt øje HELE tiden, for det går mega stærkt! Sværen begynder at blive sprød - pas på, den ikke bliver sort! Så snart sværen er sprød over det hele, tager du den ud og lader den trække på et spækbræt. Gem stegeskyen.

6. Og så til saucen. Hæld stegeskyen i en gryde og varm det op. Tilsæt mælk og jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Tilsæt en smule kulør og krydr med salt og peber. Der er masser af smag i stegeskyen, men har du ikke nok, kan du tilsætte lidt bouillonterning.

7. Er din svær mod forventning ikke sprød, så skær hele sværen af i et stykke. Læg den på en bageplade og giv den en tur til under ovnens grillelement - men HUSK at holde øje. Det går mega stærkt.

8. Rist valnødderne på en pande og afkøl dem på en tallerken. Skyl og skær vindruerne i halve. Bland skyllet spinat med valnødder, vindruer og valgfri dressing. Server stegen med stegte rodfrugter, kartofler, salat og sauce. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære vindruer i halve. De kan også lave saucen og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre