Flygande Jacob med kylling, banan, peanuts og ris - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  ris
  • 150 grambacon i skiver
  • 800 gramkyllingefilet
  • 1 spskkarry
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 3 stkbananer
  • 400 gramgulerødder
  • 100 grampeanuts
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Flygande Jacob med kylling, banan, peanuts og ris - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Dette er en svensk klassiker! Opfundet af Hr. Jacobsson, der arbejdede i flyindustrien, hvorfor retten fik navnet Flygande Jacob. Retten er bl.a. med kylling, banan, bacon, fløde og karry og smager fantastisk. Retten er beregnet til to dage. God fornøjelse! Husk at retten er til to dage, så gem halvdelen af ris og kødretten til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  •  ris
  • 150 grambacon i skiver
  • 800 gramkyllingefilet
  • 1 spskkarry
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 3 stkbananer
  • 400 gramgulerødder
  • 100 grampeanuts
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

2. Klip baconskiverne i mindre stykker og steg dem på en pande. Skær imens kyllingen i mindre tern og lad dem stege sammen med baconen.

3. Tilsæt karry, fløde, vand og hønsebouillon. Lad det hele simre i et par minutter.

4. Skræl bananerne og skær dem i skiver. Hæld indholdet fra panden i et ovnfast fad og fordel bananstykkerne i fadet. Bag hele herligheden i ca. 15 minutter.

5. Skræl gulerødderne og skær dem i stave til gnavergrønt.

6. Server flygande Jacob med ris, som du topper med peanuts og med gnavergrønt som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære bananerne i skiver. De kan også klippe baconen i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre