Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Dette er en svensk klassiker! Opfundet af Hr. Jacobsson, der arbejdede i flyindustrien, hvorfor retten fik navnet Flygande Jacob. Retten er bl.a. med kylling, banan, bacon, fløde og karry og smager fantastisk. Retten er beregnet til to dage. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 150 grambacon i skiver
- 650 gramkyllingefilet
- 1 spskkarry
- 2.5 dlpiskefløde
- 5 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 3 stkbananer
- 400 gramgulerødder
- 100 grampeanuts
- salt
- peber
- olivenolie
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.2
Klip baconskiverne i mindre stykker og steg dem på en pande. Skær imens kyllingen i mindre tern og lad dem stege sammen med baconen.3
Tilsæt karry, fløde, vand og hønsebouillon. Lad det hele simre i et par minutter.4
Skræl bananerne og skær dem i skiver. Hæld indholdet fra panden i et ovnfast fad og fordel bananstykkerne i fadet. Bag hele herligheden i ca. 15 minutter. Hvis du synes, at saucen er for tynd, kan du opvarme den i en gryde og tilsætte majsstivelse oprørt i lidt vand.5
Skræl gulerødderne og skær dem i stave til gnavergrønt.6
Server Flygande Jacob med ris, som du topper med peanuts og med gnavergrønt som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære bananerne i skiver. De kan også klippe baconen i mindre stykker.