Flygande Jacob med kylling, banan, peanuts og ris - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 150 grambacon i skiver
  • 650 gramkyllingefilet
  • 1 spskkarry
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 3 stkbananer
  • 400 gramgulerødder
  • 100 grampeanuts
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Flygande Jacob med kylling, banan, peanuts og ris - til to dage

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Dette er en svensk klassiker! Opfundet af Hr. Jacobsson, der arbejdede i flyindustrien, hvorfor retten fik navnet Flygande Jacob. Retten er bl.a. med kylling, banan, bacon, fløde og karry og smager fantastisk. Retten er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 150 grambacon i skiver
  • 650 gramkyllingefilet
  • 1 spskkarry
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 3 stkbananer
  • 400 gramgulerødder
  • 100 grampeanuts
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

2. Klip baconskiverne i mindre stykker og steg dem på en pande. Skær imens kyllingen i mindre tern og lad dem stege sammen med baconen.

3. Tilsæt karry, fløde, vand og hønsebouillon. Lad det hele simre i et par minutter.

4. Skræl bananerne og skær dem i skiver. Hæld indholdet fra panden i et ovnfast fad og fordel bananstykkerne i fadet. Bag hele herligheden i ca. 15 minutter. Hvis du synes, at saucen er for tynd, kan du opvarme den i en gryde og tilsætte majsstivelse oprørt i lidt vand.

5. Skræl gulerødderne og skær dem i stave til gnavergrønt.

6. Server Flygande Jacob med ris, som du topper med peanuts og med gnavergrønt som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære bananerne i skiver. De kan også klippe baconen i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre