Frikadeller - den helt klassiske opskrift

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 3 spskhvedemel
  •  olivenolie
  •  smør
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frikadeller er og bliver en klassiker. Her får du den helt klassiske opskrift på frikadeller, som bedstemor lavede dem. De er rørt med hakket kalv og flæsk og smager lige som klassiske frikadeller skal smage: VILDT godt! Server f.eks. frikadellerne med flødekartofler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl løget og riv det på den grove side af et rivejern.

2. Rør kødet sammen med salt, løg og æg. Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er farsen for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

3. Steg en lille prøvedelle og smag til med salt og peber, så smagen er, som du vil have den.

4. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de er gyldne. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Hvis du har mod på det, så kan de rive løget på rivejernet. De kan også røre farsen sammen. Prøv f.eks. frikadellerne sammen med kogte små kartofler og Mambenos stuvet spidskål med edamamebønner. Du kan erstatte svinekødet med kylling. Så får du en mere fedtfattig frikadelle.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre