Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
45 min
0 min
Denne ret er ret smart - og lækker! Det er sådan set bare en klassisk frikadellefars, som er adskilt af kartoffelskiver og toppet med revet ost. Vi har serveret en frisk og nem salat som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 700 gramkartofler
- 75 gramgulerødder
- 1 stkløg
- 400 gramhakket kalv og flæsk
- 2 tsksalt
- 1 stkæg
- 0.5 dlmælk
- 2 spskhvedemel
- 150 gramrevet ost
- salat efter eget valg
- 0.5 stkagurk
- 2 stktomater
- 100 gramsalatost i tern
- dressing efter eget valg
- olivenolie
- salt
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. 1 cm. Gem dem til senere.3
Riv gulerødderne på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen. Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.4
Smør et ovnfast fad med olivenolie. Form frikadeller af farsen og læg dem i fadet adskilt af kartoffelskiver. Top med revet ost. Har du kartofler til over, så giv dem en sjat olie og bag dem sprøde på en bageplade beklædt med bagepapir.5
Bag deller og kartofler i ca. 30 minutter til farsen er gennemstegt.6
Skyl salat, agurk og tomat og skær det hele i mundrette stykker. Bland med salatost og topi med valgfri dressing.7
Servér deller og kartofler med salaten som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at skrælle gulerødderne. De kan også lave salaten: Skylle og skære agurk og tomater i mindre stykker. Og blande med salatost og skyllet salat.