Frikadeller med kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Frikadeller
  • 100 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 75 gramrasp
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
  • Kartoffelsalat
  • 50 grammandler eller andre nødder
  • 700 gramkartofler
  • 1 stkløg- rødløg
  • 2 stkæbler
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 4 stktomater
  • 2 dlskyr
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 tskkarry
  • 1 spsksød sennep
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med kartoffelsalat

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Frikadeller med kartoffelsalat er en sand klassiker og et hit hos både voksne og børn - i hvert fald hjemme hos os. Her har vi lavet en kartoffelsalat med tomater, peberfrugter, løg og mandler på toppen. Vendt med en lækker karrydressing. Bemærk, at der er beregnet deller til to dage. Resterne bruger vi i lune pitabrød dagen derpå! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 100 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 75 gramrasp
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
  • Kartoffelsalat
  • 50 grammandler eller andre nødder
  • 700 gramkartofler
  • 1 stkløg- rødløg
  • 2 stkæbler
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 4 stktomater
  • 2 dlskyr
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 tskkarry
  • 1 spsksød sennep
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron

Fremgangsmåde

1. Rist mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Hak dem groft.

2. Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt med saltet vand, til de er lige nøjagtigt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Pas på de ikke får for meget - så falder de fra hinanden, når de røres sammen med de øvrige ingredienser. Hæld vandet fra kartoflerne og overhæld dem med koldt vand, så de køler af. Skær dem herefter i skiver.

3. Imens kartoflerne koger, giver du dig i kast med dellerne. Riv gulerødderne på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen.

4. Tilsæt mælk og rasp og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere rasp. Er den for fast, tilsætter du mere mælk. Steg en prøvedelle og smag til med salt og peber, så den er, som du vil have den. Lad farsen stå mens du fikser kartoffelsalaten.

5. Skær løget i fine tern, vask æblerne og skær det i tern. Skyl og rens peberfrugten og skær den i tern. Skyl tomaterne og skær dem i både.

6. Bland skyr, mayonnaise, karry og sød sennep sammen. Krydr med salt og peber og smag til med honning og lidt citronsaft. Bland dressingen sammen med kartofler og grøntsager. Top med ristede mandler og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager.

7. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie til de er gyldne. Servér sammen med kartoffelsalaten. Velbekomme :o)

Tip

Er ungerne ikke til rå løg, så lad være med at blande dem i kartoffelsalaten. Server dem i en skål for sig så dem, der har lyst, kan toppe kartoffelsalaten med løg. Husk at gemme resten af dellerne til pitabrød i morgen - og evt. et par deller til madpakkerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre