Frikadeller med stuvet grønt - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Snydestuvet grønt
  • 500 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 150 gramedamamebønner eller ærter
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1/2 stkcitron
  •  majsstivelse
  •  akaciehonning
  • Frikadeller
  • 150 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 3 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 dlmælk
  • 3 spskhvedemel
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med stuvet grønt - til to dage

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Frikadeller med stuvede grøntsager vil få tårerne frem hos samtlige bedsteforældre! Og vi forstår det godt! Vi har lavet en Mambeno-fortolkning med gulerødder i dellerne og mindre fedt i stuvningen. Retten er beregnet til to dage. Brug resten af dellerne til rugbrødsmadder.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Snydestuvet grønt
  • 500 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 150 gramedamamebønner eller ærter
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1/2 stkcitron
  •  majsstivelse
  •  akaciehonning
  • Frikadeller
  • 150 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 3 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 dlmælk
  • 3 spskhvedemel
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødder og kartofler og skær begge dele i grove tern. Hæld gulerødderne til stuvede grøntsager samt kartofler og ærter i en gryde og fyld op med vand, så det lige akkurat dækker. Tilsæt smuldret bouillonterning og bring vandet i kog. Lad nu grøntsagerne simre i ca. ti minutter, til gulerødder og kartofler er møre, men stadig har bid, når du stikker i dem med en gaffel. Lad vandet blive i gryden og stil den til side.

2. Riv imens gulerødderne til dellerne på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen.

3. Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk. Steg en prøvedelle og smag til med salt og peber, så den smager, som du vil have den.

4. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

5. Tilsæt madlavningsfløde til grøntsagsvandet og jævn med lidt majsstivelse rørt ud i en kop med vand. Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft og honning, og vupti, så er der snydstuvning, som du kan servere til dellerne.

6. Velbekomme :o)

Tip

Husk at tage deller fra til ungernes madpakker og rugbrødsmadder i morgen aften. Og kog i øvrigt et par ekstra kartofler - så har du til kartoffelmadder i ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre