Frittata med røget laks

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 125 gramfriske spinatblade*
  • 125 gramchampignon
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 9 stkæg
  • 2 dlhytteost
  • 1 tskbagepulver
  • 100 gramrøget laks
  • 1 stkgroft flute
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frittata er den italienske udgave af en klassisk æggekage. Her er fyldet ofte blandet i selve æggemassen og efterfølgende bagt i ovnen. Her er frittataen lavet med hytteost, røget laks og masser af grønt. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Hak løget fint. Vask peberfrugterne, befri dem for kerner og skær dem i skiver eller strimler. Skyl spinaten grundigt. Rens champignonerne og skær dem i skiver.

3. Steg løg og peberfrugter i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og krydr med salt og peber. Steg i et par minutter, til peberfrugterne begynder at blive bløde. Tag den ene halvdel af blandingen fra og læg til side på en tallerken.

4. Tilsæt spinatblade, oregano og champignoner til løg og peberfrugterne på panden. Krydr igen med lidt salt og peber og steg videre, til spinaten er faldet sammen. Pisk imens æg, hytteost og bagepulver sammen med lidt salt og peber. Hæld æggemassen på panden over grøntsagerne, når spinaten er faldet sammen, og det hele har taget lidt farve.

5. Stil nu panden i ovnen sammen med flutet og bag frittataen ca. 10-15 min., eller til den er stivnet hele vejen igennem. Pas på, når du tager panden ud - den er meeeeega varm!

6. Skær laksen i strimler og fordel den på toppen af frittataen sammen med de ekstra peberfrugter, løg og evt. lidt hakket grønt, hvis du har det på lager. Server med groft flute.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre