Frittata med salatost, broccoli og parma

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/2 stkbroccoli
  • 1 stkløg
  • 250 gramchampignon
  • 8 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 tskbagepulver
  • 1 stkgroft flute
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frittata med salatost, broccoli og parma

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

3.9, Meget populær

Frittata er den italienske udgave af en klassisk æggekage. Her er fyldet ofte blandet i selve æggemassen. Denne udgave er bl.a. lavet med salatost, champignoner, broccoli og parma. Hvis du undlader parmaskinken, er retten 100% vegetarisk. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1/2 stkbroccoli
  • 1 stkløg
  • 250 gramchampignon
  • 8 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 tskbagepulver
  • 1 stkgroft flute
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Del broccolien i små buketter og blancher dem i spilkogende vand i 30 sekunder. Hæld vandet fra og stil dem til side.

2. Hak løget fint. Vask og rens champignonerne og skær dem i skiver.

3. Steg løg og champignoner i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og krydr med salt og peber. Steg i et par minutter, til champignonerne begynder at blive bløde og tage farve. Tilsæt nu broccolibuketterne og steg videre i et par minutter.

4. Pisk imens æg, mælk, smuldret salatost (gem evt. lidt til pynt) og bagepulver sammen med lidt salt og peber. Hæld æggemassen på panden over grøntsagerne, når det hele har taget lidt farve.

5. Stil nu panden i ovnen sammen med flutet og bag frittataen ca. 10-15 min., eller til den er stivnet hele vejen igennem. Fordel parmaskinken over frittataen, når den er næsten stivnet, og der ca. er fem minutter tilbage. Pas på, når du tager panden ud - den er meeeeega varm!

6. Smuldr lidt salatost på toppen og slut evt. af med lidt grønt, hvis du har det på lager. Server med groft flute.

7. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.