Bolognese med skjult squash og fuldkornspasta

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 300 gramgulerødder*
  • 0.5 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 2 spsktørret oregano
  • 4 dlvand
  •  fuldkornsspaghetti
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her får du opskriften på Mambenos klassiske bolognese - men med masser af gulerødder og skjult squash. En super god opskrift til at få stoppet masser af grønt i ungerne, helt uden de opdager det. Husk at gemme halvdelen af fyldet til lækre pirogger dagen derpå. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det brune.

2. Skræl gulerødderne og skyl squashen. Vask peberfrugten og befri den for kerner. Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern og giv squashen en tur i foodprocessoren eller en minihakker, til den er blendet fint. Skær peberfrugten i tern og tilsæt alle grøntsagerne til kødet.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør godt. Lad bolognesen simre, så længe du har tid - minimum 15 minutter. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs og kog i mellemtiden spaghettien efter anvisningen på pakken.

4. Smag bolognesen til med salt og peber og server i en dyb tallerken - evt. med masser af revet parmesan og grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet. Du kan også sagtens bruge almindelig revet ost og andet grønt - eller bare droppe det. Det er en sand børnefavorit alligevel!

5. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme halvdelen af fyldet til lækre pirogger dagen derpå.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre