Fuldkornspizza med skinkestrimler og pesto. Hertil salat med sprøde kartofler.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 400 grampizzadej
  • 4 stktomater
  • 280 gramøkologisk pizzasauce
  • 175 gramskinkestrimler
  • 140 gramrevet ost
  • 50 gramhasselnødder
  • 100 gramgulerødder
  • 1 bakkerucola eller anden salat
  •  tørret oregano
  •  grøn pesto
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fuldkornspizza med skinkestrimler og pesto. Hertil salat med sprøde kartofler.

I samarbejde med

3.3, Meget populær

Pizza er en weekendfavorit i mange familier. Her har vi lavet en udgave med tomat, skinke og ost og serveret med en mega lækker salat med rucola og bagte kartofler. Er I ikke fuldtidsfans af rucola, kan I udskifte den med en anden slags salat. Husk at vælge fuldkornspizzebund og en mager ost, hvis du kan finde det i supermarkedet. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 400 grampizzadej
  • 4 stktomater
  • 280 gramøkologisk pizzasauce
  • 175 gramskinkestrimler
  • 140 gramrevet ost
  • 50 gramhasselnødder
  • 100 gramgulerødder
  • 1 bakkerucola eller anden salat
  •  tørret oregano
  •  grøn pesto
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Vend dem i en sjat olivenolie og krydr med salt og peber. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Rul pizzadejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, skyl tomaterne og skær dem i skiver.

4. Fordel pizzasaucen på pizzabunden og top herefter med skinkestrimler, tomatskiver og revet ost.

5. Bag pizzaen midt i ovnen i 10-15 min. Når pizzaen stilles i ovnen, kommer du hasselnødderne på bagepladen med kartofler og lader dem bage med den resterende tid.

6. Skræl gulerødderne og skræl herefter gulerodsstrimler til salaten med kartoffelskrælleren. Skyld rucolaen og gem evt. lidt til at komme oven på pizzaen til dem, der kan lide det. Vend herefter gulerodsstrimler og rucola sammen med de bagte kartofler og hasselnødder.

7. Pynt den færdigbagte pizza med tørret oregano og pesto og server pizzaen samme med salaten. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme fyld på pizzaerne.

Ekstra smag: Kom oliven og rucolasalat på pizzaen og drys med tørret chili.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre