Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
En lækker og sommerlig vegetarsuppe med smag og farver fra små kartofler, gulerødder, porre, cherrytomater og ærter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramsmå kartofler
- 200 gramgulerødder
- 1 fedhvidløg
- 6 dlvand
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 1 stkporre
- 10 stkcherrytomater
- 2.5 dlcremefine 15%
- 1 dåsekikærter
- 200 gramfrosne ærter
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløget fint.2
Varm en dyb gryde med olivenolie og svits kartofler, gulerødder og hvidløg i et par minutter. Tilføj vand og bouillon og lad det koge i ca. 10 min.3
Skyl og rens porren og skær den i tynde skiver. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Tilsæt porre, cherrytomater og cremefine og lad suppen simre i yderligere 10 min.4
Skyl kikærterne. Tilsæt kikærter og ærter og lad suppen simre videre i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.5
Server suppen i skåle og drys evt. med friske krydderurter på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle cherrytomaterne.
Ekstra smag: Top med citronsaft og friske krydderurter - f.eks. persille.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.