Fyldte squash med risrester og skinke

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Fyldte squash
  • 2 stksquash
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramskinkestrimler
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 200 gramkolde kogte ris
  • 50 gramrevet ost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Tilbehør
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkfrisk eller tørret figen
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 50 gramsalatost i tern
  •  dressing efter eget valg
  • 1 stkgroft flute
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldte squash med risrester og skinke

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Fyldte squash er en super god måde at få grøntsager i børnene. Her har vi fyldt squashene med skinke, risrester fra i går og hakkede tomater og serveret dem med en nem og lækker salat med friske figner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Fyldte squash
  • 2 stksquash
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramskinkestrimler
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 200 gramkolde kogte ris
  • 50 gramrevet ost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Tilbehør
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkfrisk eller tørret figen
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 50 gramsalatost i tern
  •  dressing efter eget valg
  • 1 stkgroft flute

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Vask squashene og flæk dem på langs. Udhul dem med en ske (pas på ikke at lave hul i bunden) og gem det udhulede squashkød.

3. Kom skyllet og renset peberfrugt, pillet løg i kvarte, hvidløg, det udhulede squashkød og skinkestrimler i en minihakker og giv det hele en snurretur til de er hakket groft eller fint - alt efter temperament. Måske du skal gøre det af to omgange, hvis det hele ikke kan være i minihakkeren.

4. Steg hele molevitten i lidt olivenolie og paprika i en gryde i et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, oregano eller timian og kolde ris. Rør godt og smag til med salt og peber.

5. Fyld squashene med "kødsaucen" og top med revet ost. Bag nu squashene i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er smeltet og er blevet smukt gylden.

6. Skyl salat, figner, og peberfrugt og skær det hele i mundrette stykker. Vend det hele sammen med salatost i tern og top med valgfri dressing.

7. Server de fyldte squash med lun flute og den lækre salat.

8. Velbekomme!

Tip

Vi har brugt friske figner i salaten, som du finder i grøntafdelingen i de fleste supermarkeder. Kan du ikke finde den friske udgave, kan du også sagtens bruge tørrede figner eller abrikoser.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre