Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
15 min
Et lækkert græsk fad med hakket oksekød, grøntsager og frisk rosmarin. Vi serverer det med bulgur og færdiglavet tzatziki. Opskriften er beregnet til to dage. Brug resterne som varmemad eller gem halvdelen af kødblandingen til lækre pitabrød i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramgulerødder
- 2 stkrød peberfrugt
- 0.5 stkknoldselleri
- 2 stkrødløg
- 3 fedhvidløg
- 1 spskpaprika
- 800 gramhakket oksekød
- 2 dåsehakkede tomater
- 1 spsktørret oregano
- 0.5 pottefrisk eller tørret rosmarin
- 300 grambulgur
- 100 gramkryddermarineret salatost
- 200 gramtzatziki
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i mindre stykker. Skræl eller skær skrællen af knoldselleriet. Riv det på et rivejern. Skær løgene i tern og hak hvidløget fint.2
Steg løg, hvidløg, peberfrugt, selleri og paprika i lidt olivenolie på en pande.3
Tilsæt hakket oksekød og steg til det er brunet af. Tilsæt gulerødder, hakkede tomater, oregano og lidt finthakkede rosmarinblade. Lad det hele simre mens du forbereder bulguren.4
Tilbered bulguren som anvist på pakken.5
Smag kødsaucen til med salt og peber og top med smuldret salatost og den krydrede olielage.6
Server det græske fad med bulgur og tzatziki. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne. De kan også skære peberfrugterne i mindre stykker og smage kødsaucen til.