Græsk fad med salatost, bulgur og tzatziki - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramgulerødder*
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 2 stkrødløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 spskpaprika
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 0.5 pottefrisk eller tørret rosmarin
  • 300 grambulgur
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 200 gramtzatziki
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Et lækkert græsk fad med hakket oksekød, grøntsager og frisk rosmarin. Vi serverer det med bulgur og færdiglavet tzatziki. Opskriften er beregnet til to dage. Brug resterne som varmemad eller gem halvdelen af kødblandingen til lækre pitabrød i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i mindre stykker. Skær løgene i tern og hak hvidløget fint.

2. Steg løg, hvidløg, peberfrugt og paprika i lidt olivenolie på en pande.

3. Tilsæt hakket oksekød og steg til det er brunet af. Tilsæt gulerødder, hakkede tomater, oregano og lidt finthakkede rosmarinblade. Lad det hele simre mens du forbereder bulguren.

4. Tilbered bulguren som anvist på pakken.

5. Smag kødsaucen til med salt og peber og top med både salatost og marinaden fra salatost.

6. Server det græske fad med bulgur og tzatziki. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne. De kan også skære peberfrugterne i mindre stykker og smage kødsaucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre