Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
15 min
Denne ret er mega nem - og vores unger er vilde med den. Forhåbentlig er dine det også! Hakket oksekød, kartofler, peberfrugt og løg, der bliver bagt i et fad i ovnen - toppet med salatost. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramsmå kartofler
- 400 gramgulerødder
- 2 stkrød peberfrugt
- 2 stkrødløg
- 2 fedhvidløg
- 1 spskpaprika
- 400 gramhakket oksekød
- 1 spsktørret oregano
- 1 dåsehakkede tomater
- 100 gramsalatost i tern
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i halve.2
Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Skyl peberfrugterne og skær dem i mindre stykker. Hak løget og del i to bunker. Gem den ene halvdel til kødsaucen til sidst.3
Hak hvidløget fint og bland det sammen med den ene halvdel af løget, kartofler, gulerødder, peberfrugt og en sjat olivenolie i et ovnfast fad. Bag det i ovnen i ca. 15 min., imens du kaster dig over kødsaucen (pas på, når du kaster dig..!).4
Steg resten af løgene i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde sammen med paprika i et par minutter.5
Tilsæt hakket oksekød og oregano og brun det hele godt af. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre i et par minutter.6
Smag kødsaucen til med salt og peber, hæld den over kartoflerne i ovnen og top med salatost. Bag videre i ovnen i ca. 10-15 minutter, til kartoflerne er blevet gyldne.7
Server med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne. De kan også skære peberfrugterne i mindre stykker og smage kødsaucen til.