Græsk peinirli med kartofler, pølser og pesto

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spskolivenolie
  • 200 gramrugmel
  • 500 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 300 gramkartofler
  • 4 stkgrillpølser
  • 140 gramrevet ost
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 15 stkcherrytomater
  • 100 gramgrøn pesto
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græsk peinirli med kartofler, pølser og pesto

I samarbejde med

3.2, Meget populær

Græske peinirli minder lidt om en tyrkisk pide, hvor man folder siderne op - eller en åben italiensk calzone. Har vi lavet den med masser af ost, kartofler, pølser og pesto. Den er en sand familiefavorit, så du og familien kan godt begynde at glæde jer. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spskolivenolie
  • 200 gramrugmel
  • 500 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 300 gramkartofler
  • 4 stkgrillpølser
  • 140 gramrevet ost
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 15 stkcherrytomater
  • 100 gramgrøn pesto
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål og rør gær og olie ud i vandet. Tilsæt rugmel, hvedemel og salt og ælt dejen sammen, til den er smidig. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer og lad dejen stå, imens du laver fyldet. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

2. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver - hvis du har et mandolinjern, så brug det, men pas på nallerne..! Skær pølserne i 1 cm. tykke skiver.

3. Del nu dejen, så der er to stykker pr. person i familien. Du kan også lave dem mindre, så der bliver flere. Hæld mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle i små ovale forme.

4. Læg dejstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel halvdelen af osten i midten men hold 2 cm af kanterne fri. Læg kartoffelskiver oven på i et tyndt lag. Fordel resten af osten og til sidst pølserne på toppen.

5. Fold dejen sammen over fyldet på den lange led og klem dem forsigtigt sammen i enderne, men lad der være en åbning i midten. Bag de græske peinirli (sig navnet hurtigt 10 gange efter hinanden..!) i ovnen ca. 15 minutter.

6. Skræl imens gulerødder og agurker til gnavergrønt. Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker.

7. Top de de græske peinirli med pesto og cherrytomater og server dem med gnavergrønt som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at lave dejen. De kan også skære pølserne i små stykker og fordele fyldet på dejen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre