Græskarsuppe med linser og serranoskinke

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkbutternutsquash
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder*
  • 1.5 litervand
  • 200 gramrøde linser
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spskkarry
  • 1 tskspidskommen
  • 60 gramparma- eller serranoskinke
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Efterår er lig med lækre supper - og supper er et fantastisk middel til at få grøntsager i ungerne på. Her har vi lavet en superlækker suppe med røde linser og butternutsquash, som vi topper med serranoskinke og serveret med lunt flute. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Vask og skræl alle grøntsagerne. Skær dem i grove tern og svits dem i lidt olie i en stor suppegryde i ca. fem minutter. De skal ikke tage farve.

2. Tilsæt vand, skyllede linser, bouillonterning, karry og spidskommen og lad suppen simre i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

3. Steg parma- eller serranoskinke sprød på en tør pande. Tag skinken af panden og læg stykkerne på lidt køkkenrulle, indtil suppen er klar.

4. Hæld suppen i en blender og blend den sammen med fløden, til den er helt glat. Du kan også bruge en stavblender direkte i gryden. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt evt. lidt mere fløde, hvis du synes.

5. Lun flutet og servér med ristet parma- eller serranoskinke på toppen og brødet som tilbehør.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og skære butternutsquash i mindre stykker - husk at bruge en børnevenlig kniv. Husk aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. Væskerne kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat og uden klumper som muligt. I denne suppe kan du i øvrigt erstatte spegepølse med bacon, chorizo ell. lign., ligesom du kan bruge Cremefine i stedet for fløde.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre