Græske deller med tacosalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 stkæg
  • 1/2 pottepersille
  • 150 gramsalatost i tern
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkagurk
  • 4 stktomater
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  • 2 stkfuldkornstortillas
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græske deller med tacosalat

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En super lækker opdatering af den klassiske danske frikadelle. Her med salatost, hvidløg og oregano og serveret med en lækker salat med sprødstegte tacos lavet af fuldkornstortillas. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 stkæg
  • 1/2 pottepersille
  • 150 gramsalatost i tern
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkagurk
  • 4 stktomater
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  • 2 stkfuldkornstortillas
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rør kødet med æg, skyllet og hakket persille, halvdelen af salatosten, som du smuldrer, oregano, finthakket hvidløg og salt og peber. Brug evt. hænderne - det er lidt nemmere. Lav en lille prøvedelle, steg den på panden og smag, om den er, som du kan lide den.

3. Form fine små frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er gennemstegte. Tag dem ud af ovnen og brun dem evt. hurtigt af på en pande i lidt olivenolie for at give dem stegeskorpe.

4. Imens kødet er i ovnen, halverer du agurken og fjerner kernerne i midten. Skær agurken i skiver, som du bedst kan lide dem. Skær tomaterne i grove tern og bland dem sammen med agurk og resten af salatosten. Overhæld med en hurtig dressing rørt sammen af olivenolie, honning, citronsaft og lidt salt og peber.

5. Klip tortillaerne i små trekanter og steg dem sprøde i en god slat olie på en pande eller i en gryde. Har du friture- eller rapsolie, så brug det. Bland de sprødstegte tortillaer sammen med salaten og server sammen med kødbollerne, groft lunt flute og evt. lidt hakket persille på toppen.

6. Velbekomme :o)

Tip

Har du tortillas tilovers, så lav dine egne sprøde tortillachips i ovnen. De er perfekte som snacks i ungernes madpakker. Og hvis du kan finde det, så vælg Svanemærket bagepapir. Det er uden fluorstoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre