Gratinerede bagekartofler med kylling

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  • 1 pottepurløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 100 grambacon i skiver
  •  stegt kylling
  • 2 dlcremefraiche eller skyr
  • 100 gramrevet ost
  • 300 gramgulerødder*
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Fyldte bagekartofler er virkelig gode og kan fyldes med alskens gode sager. Her har vi fyldt kartoflerne med resterne fra vores lækre helstegte kylling og toppet dem med syndig ost og bacon. Men du kan også bare stege en kyllingefilet, hvis du ikke har rester tilovers, og erstatte bacon med parmaskinke. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub og vask kartoflerne og tør dem i et viskestykke. Smør dem ind i lidt olivenolie og skær et snit på langs.

2. Bag kartoflerne i 45-60 minutter, til de er gyldne, sprøde og møre.

3. Skyl og hak imens purløget fint og rens og skyl peberfrugten og skær den i fine tern. Steg baconskiverne sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle - undlad at gøre panden ren. Riv kyllingekødet i strimler og steg det i baconfedtet.

4. Skrab kødet ud af de bagte kartofler med en ske (pas på fingrene - de er mega varme) og kom det i en skål. Rør sammen med kylling, purløg, peberfrugt, cremefraiche og halvdelen af osten og baconen. Smag til med salt og peber.

5. Kom fyldet tilbage i bagekartoflerne, drys ost og bacon på toppen og gratiner dem i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet.

6. Servér med skrællede gulerødder og skyllede agurker skåret i stave som tilbehør.

7. Velbekomme!

Tip

Har du helt små børn så riv gulerødderne eller udskift dem med blødere grøntsager som f.eks. tomater eller ærter. Så mindskes risikoen for, at noget sætter sig fast i halsen. Ønsker du en fedtfattig udgave, så brug en mager ost, udskift baconen med parma- eller serranoskinke og erstat cremefraiche med skyr.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre