Gratinerede bagekartofler med skinkefyld

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  • 1.5 dlcreme fraiche 18%
  • 2 tsktørret timian
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramskinkestrimler
  • 1 stkæg
  • 100 gramrevet ost
  • 4 stkrugbrød
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 3 stænglerbladselleri*
  • 200 gramfriske ærter
  •  peber
  •  salt
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Gratinerede bagekartofler er et kæmpe hit herhjemme! Denne version smager lidt som pizza med skinke og ost, og er perfekt til frokosten dagen derpå. Her har vi serveret dem med gnavergrønt og ristet rugbrød. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Vask kartoflerne, gnid skrællen ind i lidt olivenolie og bag dem i ovnen til de er møre, når du stikker i dem med en gaffel. Det tager 40-60 minutter.

2. Tag kartoflerne ud af ovnen og skær dem midt over - brug et viskestykke, da de er MEGA varme. Udhul de halve kartofler med en ske og kom kartoffelfyldet i en skål. Husk at gemme de halve kartoflerskaller til senere.

3. Mos kartoffelfyldet med en gaffel til det har konsistens som kartoffelmos. Tilsæt creme fraiche, timian og presset hvidløg og rør godt sammen. Tilsæt skinke - hvis strimlerne er store, kan du lige skære dem lidt mindre med en kniv. Smag til med salt og peber og tilsæt til sidst ægget og rør det hele godt sammen.

4. Fyld kartoffelblandingen i de halve kartoffelskaller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys dem med revet mozzarella og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne på toppen.

5. Rist imens rugbrødet og skær det i stave. Rens og skyl peberfrugt og bladselleri og skær begge dele i stave til gnavergrønt. Kom ærterne i en lille skål.

6. Så er der serveret - velbekomme!

Tip

Er der kartofler til overs, så gem dem til frokosten dagen derpå - det er super lækkert. Eller lav et par ekstra specielt til formålet!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre