Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
20 min
Denne lækre ret med auberginer og soltørrede tomater er et gadekryds mellem italiensk lasagne og græsk moussaka. Og alligevel er den helt sin egen. Og det skal den være glad for, for den smager mega godt. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1 stkaubergine
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 400 gramhakket kyllingekød
- 1 dåsehakkede tomater
- 1 spsktørret oregano
- 1 terninghønsebouillon
- 150 gramsoltørrede tomater i olie
- 75 gramrevet ost
- 300 gramgulerødder
- 1/2 stkagurk
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.2
Vask auberginen og skær den i skiver. Vend skiverne med masser af groft salt i et dørslag og lad dem stå i 5-10 min. Så trækkes noget af væsken ud af auberginerne, og de bliver lettere møre. Skyl herefter saltet af og tør skiverne i et viskestykke. Læg aubergineskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne på toppen. Skru herefter ovnen ned til 200 grader varmluft.3
Hak løg og hvidløg fint og steg det i lidt olie på en pande. Tilsæt kyllingekød og steg videre, til kødet er fint og gyldent. Tilsæt herefter hakkede tomater, oregano, bouillonterning og de soltørrede tomater, som du har dryppet godt af for olie og hakket fint med din bedste kniv. Steg videre et par minutter og smag til med salt og peber.4
Læg de bagte auberginer nederst i et ildfast fad. Fordel kyllingeblandingen ovenpå og slut af med lidt revet ost. Bag kyllingeretten i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gylden på toppen.5
Server med gulerødder og agurker i stave som gnavergrønt.6
Velbekomme :o)Tip
Du kan sagtens købe revet ost på pose i supermarkedet, men vi anbefaler, at du køber et helt stykke ost og river det på et rivejern. Det smager bedre, er fri for mærkelig tilsætningsstoffer med lange numre og navne, og så er det billigere. Hurra! Vælg gerne en fedtfattig udgave :o)