Barbecuekylling med lun kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Barbecuekylling
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spskbrun farin
  • 2 spskbalsamicoeddike- eller anden eddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 tskallroundkrydderi
  • 6 stkkyllingeoverlår
  • Lun kartoffelsalat
  • 500 gramsmå kartofler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 20 stkcherrytomater
  • 10 stkradiser
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spskbalsamicoeddike- eller anden eddike
  • 1 spsksød sennep
  • 100 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Barbecuekylling med lun kartoffelsalat

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Den lækreste kylling med hjemmelavet barbecuesauce og lun kartoffelsalat, der smager af sol og sommer - også på en tirsdag i november! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Barbecuekylling
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spskbrun farin
  • 2 spskbalsamicoeddike- eller anden eddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 tskallroundkrydderi
  • 6 stkkyllingeoverlår
  • Lun kartoffelsalat
  • 500 gramsmå kartofler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 20 stkcherrytomater
  • 10 stkradiser
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spskbalsamicoeddike- eller anden eddike
  • 1 spsksød sennep
  • 100 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft eller fyr op under grillen, hvis vejret er til det. Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt saltet vand. Hæld efterfølgende vandet fra og lad kartoflerne køle lidt af.

2. Lav nu barbecuesaucen ved at presse hvidløget og røre det sammen med ketchup, brun farin, eddike, honning og allroundkrydderi i en gryde. Kog langsomt op og lad marinaden simre under omrøring i 5 minutter. Smag evt. til med lidt mere farin, eddike, krydderi eller hvad du nu synes, der mangler. Lad marinaden køle lidt af.

3. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og læg dem i et fad, hvis de skal i ovnen. Pensl dem med lidt af barbecuesaucen. Hæld kun lidt af barbecuesaucen op i en kop ad gangen og pensl derfra. Så får du ikke penslen, der har rørt ved den rå kylling, ned i resten af barbequesaucen.

4. Steg nu kyllingerne i ovnen, eller på grillen i 10 min. Pensl derefter med lidt barbecuesauce igen og giv kyllingerne ca. 15 minutter mere, eller til de er gennemstegte. Hold øje, så de ikke bliver brankede på toppen. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved den rå kylling.

5. Vask peberfrugter, cherrytomater og radiser og befri peberfrugten for kerner. Skær det hele i mundrette tern og bidder, som du bedst kan lide det. Halver kartoflerne eller skær dem i skiver, og bland det hele sammen med en hurtig dressing rørt sammen af olivenolie, honning, eddike og sennep - husk at smage til med salt og peber.

6. Drys med lidt salatost og grønt på toppen, hvis du har det på lager, og server sammen med den saftige barbecuekylling. Velbekomme :o)

Tip

Gem resten af barbecuesaucen og brug den f.eks. til dyppelse til lækre grillpølser med sommerslaw.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre