Fuldkornstoast med kylling

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 stktomater
  •  salat efter eget valg
  • 75 grambacon i skiver
  • 8 skiverfuldkornstoast
  •  stegt kyllingekød
  • 50 gramost i skiver
  •  rabarberkompot
  • 300 gramgulerødder
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fuldkornstoast med kylling

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Vi har givet toasten fra barndommens halcafeteria en opdatering. Her er toastene lavet med lækker rabarberkompot og rester af stegt kylling fra dagen før. Toastene bliver bedst, hvis du har et toastjern, men du kan også sagtens lave dem i ovn eller på grill :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 stktomater
  •  salat efter eget valg
  • 75 grambacon i skiver
  • 8 skiverfuldkornstoast
  •  stegt kyllingekød
  • 50 gramost i skiver
  •  rabarberkompot
  • 300 gramgulerødder
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd toastjernet - eller opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Er vejret til det, kan du også grille dine toasts. Vær dog forsigtig, når du vender dem - brug en paletkniv. Skær løget i ringe. Vask tomaterne og skær dem i skiver. Skyl salaten og riv den i grove stykker.

2. Læg baconen på en kold og tør pande. Tænd for varmen og steg, til baconen er sprød. Læg den til afdrypning på lidt køkkenrulle og gør endelig ikke panden ren. Steg nu løgene i ca. fem minutter, til de begynder at blive bløde. Krydr med lidt salt og peber. Stil løgene til side på en tallerken - og husk stadig ikke at gøre panden ren.

3. Steg nu kyllingekødet kort på panden, så det bliver gennemvarmt. Læg nu to stykker fuldkornstoastbrød sammen med salat, tomat, løg, kyllingekød, ost i skiver og lidt rabarberkompot på toppen - eller hvad familien bedst kan lide. Pres toastene lidt sammen med håndfladen og steg dem gyldne i et toastjern.

4. Hvis ikke du har et toastjern, trykker du blot toastene lidt sammen, inden du sætter dem i ovnen på en bagerist. Varm dem i ca. 10-15 minutter, eller til de er blevet sprøde på toppen, og osten er smeltet. Husk at vende toastene halvvejs.

5. Skræl imens gulerødderne og skær dem i stave til gnavergrønt. Server sammen med de nystegte toasts. Og husk: De er mega varme i midten! Velbekomme :o)

Tip

Opskriften er udviklet til 2 voksne og 2 børn. Har du justeret i antallet af personer, skal du beregne ca. 1 toast (2 stykker toastbrød) pr. person. Har du ikke kyllingekød tilovers fra aftenen før, kan du bruge lige det fyld, du har lyst til - eller stege en kyllingefilet eller to, som du skærer i tynde strimler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre