Grillpølser med quinoasalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Endelig er det tid til grillmad - hvis altså vejrguderne er med os! I dag skal der grilles klassiske grillpølser, som vi serverer med quinoasalat med grillede blomkål, peberfrugter og oliven. Vi har serveret pølserne med hjemmelavet kompot (klik på kokkehuen for opskrift)- men du kan også bruge chutney eller bare ketchup!

Fremgangsmåde

1. Kog quinoaen efter anvisningen på posen og lad den trække under låg, mens du laver resten. Du kan også erstatte quinoa med bulgur, ris eller couscous.

2. Rens og skyl peberfrugten og skær i kvarte. Bræk blomkålen i mindre stykker. Pensl begge dele med lidt olie på hver side og læg dem på grillen, til de er bløde og har fået farve. Eller bag dem i ovnen ved 220 grader varmluft i 10-15 min. Køl dem af på en tallerken og stil dem til side.

3. Giv pølserne en tur på grillen eller på en pande med lidt olie, til de har fået farve på begge sider. Prik dem evt. med en gaffel, hvis du vil undgå, at de sprækker undervejs. Men hey! Grillpølser må altså godt være lidt rustikke i kanten!

4. Skær de grillede peberfrugter og blomkål i mindre stykker. Hak basilikumbladene fint. Vend det hele sammen med quinoa, oliven og lidt valgfri dressing. Smag til med salt og peber.

5. Lun flute på grillen eller i ovnen. Servér pølserne med quinoasalat, flute, rabarberkompot, ketchup og familiens øvrige yndlingsdyppelse.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle og skære peberfrugten i stykker. De kan også hjælpe med at plukke blomkålen i små buketter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre