Grillspyd med barbecuegris og god salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 10 stkcherrytomater
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkavocado
  • 2 stkferskner eller nektariner
  • 100 gramblåbær
  • 75 gramfeta i tern
  • 500 gramkoteletter
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1/2 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkcitron
  • 1 spsksød sennep
  • 1/2 stkgroft flute
  •  barbecuemarinade
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Grillspyd er super lækre på grillen, ungerne synes de er sjove at spise, og du kan bruge alle mulige typer kød og grøntsager. Her har vi skåret koteletter i tern, penslet med barbecuemarinade og serveret spydene med den lækreste børnevenlige salat. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Fyr op under grillen - eller tænd ovnen på 200 grader varmluft, hvis vejret ikke viser sig fra den grillbare side.

2. Skyl og rens peberfrugten og skær den i grove tern.

3. Skyl og rens de øvrige grøntsager og frugter. Skær cherrytomaterne i halve, agurken i mundrette bidder, avocadokødet i tern og fersknerne i både. Vend sammen med blåbær og feta og fordel til sidst avocado på toppen. Du kan også blande avocadoen i salaten sammen med de øvrige grøntsager, men er avocadoen blød, kan salaten blive lidt smattet.

4. Skær koteletterne i tern og sæt dem på spyd sammen med et stykke peberfrugt mellem hvert stykke kød. Krydr spydene med salt og peber og steg dem på grillen eller i ovnen i 10-20 minutter, til de er gemmenstegte, alt efter kødets tykkelse. Husk at vende dem undervejs.

5. Et par minutter før spydene er færdige, pensler du dem med barbecuesauce på alle sider. Giv dem en sidste tur på grillen eller i ovnen sammen med flutet.

6. Dryp salaten med en hurtig dressing rørt sammen af olivenolie, honning, citron, sød sennep og smagt til med salt og peber. Server sammen med det lune flute som tilbehør til de lækre grillspyd.

7. Velbekomme :o)

Tip

Bruger du grillspyd af træ, kan du lade dem trække i lidt vand, inden du sætter kød og peberfrugter på - eller vikle lidt alufolie om enderne. Så går der ikke ild i dem, når du griller spydene.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre