Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Grillspyd og pommes frites er perfekte på en (forhåbentlig) solrig fredag, hvor I måske endda kan fyre op for grillen. Vi serverer herligheden med majskolber og hvidløgsdressing. Har du spidskål tilovers, så brug det til en sprød salat i løbet af ugen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 750 grampommes frites
- 450 gramkyllingefilet
- 1 stksquash
- 1 stkrød peberfrugt
- 3 spskolivenolie
- 0.5 spsktørret oregano
- 1 spskpaprika
- 4 stkmajskolber
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 fedhvidløg
- grillspyd
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Læg fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem med lidt olie og bag dem i ca. 25 minutter.3
Skær fileterne i tern. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.4
Skyl og skær squash og peberfrugter i store tern. Bland med olie, oregano, paprika, kyllingestykker og lidt salt og peber i en skål.5
Sæt skiftevis squash, peberfrugt og kylling på spyd. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Læg spydene på en bageplade beklædt med bagepapir - eller på grillen, hvis vejret er til det. Bag dem i ca. 15 minutter til de er gennemstegte.6
Skær enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Kog dem i saltet vand i ca. 10 min.7
Bland creme fraiche sammen med presset hvidløg og smag til med salt og peber.8
Server spydene med pommes frites, majskolber og hvidløgsdressing. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære squash og peberfrugter i store tern.
Mere smag: Giv evt. dressingen lidt hakkede friske krydderurter.