Grøn pad thai uden kød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramrisnudler
  • 0.5 stkspidskål
  • 250 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2.5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 spsksød chilisauce
  • 4 spskeddike
  • 3 spskfiskesauce
  • 3 spsksoya
  • 2 stkæg
  • 150 grambønnespirer
  • 2 stkforårsløg
  • 100 grampeanuts
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grøn pad thai uden kød

I samarbejde med

Pad thai er thailandsk streetfood, der smager virkelig lækkert. Denne udgave af klassikeren er uden kød og lavet med risnudler, spidskål, gulerødder, bønnespirer, æg og hjemmelavet pad Thai-sauce toppet med forårsløg og hakkede peanuts. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramrisnudler
  • 0.5 stkspidskål
  • 250 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2.5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 spsksød chilisauce
  • 4 spskeddike
  • 3 spskfiskesauce
  • 3 spsksoya
  • 2 stkæg
  • 150 grambønnespirer
  • 2 stkforårsløg
  • 100 grampeanuts
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken og ovehæld dem staks herefter med koldt vand.

2. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Pil skrællen af løg og hvidløg. Skær løget i tynde både og hak hvidløget fint.

3. Varm en wok op med olivenolie og steg spidskål, gulerødder, løg og hvidløg.

4. Imens grøntsagerne steger: Kom vand, bouillon, sød chilisauce, eddike, fiskesauce og soya i en gryde og bring det i kog. Stil herefter pad Thai-saucen til side.

5. Skub grøntsagerne ud til siden, så det danner et hul i midten af wokken. Slå æggene ud i hullet og rør dem sammen på bunden af wokken.

6. Vend grøntsagerne og æggene sammen med nudlerne, Pad Thai-saucen og bønnespirerne og steg det hele i et par minutter.

7. Skær forårsløgene i tynde skiver og hak peanuts fint.

8. Server pad thai og top med forårsløg og peanuts. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne.

Ekstra smag: Top med limesaft.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre