Grøntsager i fad med kylling og oliven. Hertil fetadressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 250 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 15 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkcitron
  • 100 gramgrønne oliven
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 450 gramkyllingefilet
  • 100 gramsalatost i tern
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grøntsager i fad med kylling og oliven. Hertil fetadressing.

I samarbejde med

En nem ret med kylling og masser af grøntsager, som blot vendes sammen i et fad og passer sig selv i ovnen, mens kyllingen steges på panden. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 250 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 15 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkcitron
  • 100 gramgrønne oliven
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 450 gramkyllingefilet
  • 100 gramsalatost i tern
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl kartofler og gulerødder, pil løg og hvidløg, skyl citronen, cherrytomaterne og peberfrugten. Hak hvidløget fint, skær citronen i grove tern eller både og skær grøntsagerne i mundrette størrelser.

3. Kom det hele op i et ovnfast fad sammen med oliven og vend det sammen med koriander, spidskommen, kanel, olivenolie, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min.

4. Skær kyllingen i mindre stykker, steg dem gyldne på en pande med olivenolie og krydr med salt og peber. Anret kyllingestykkerne i det ildfaste fad sammen med de færdigbagte grøntsager.

5. Smuldr salatosten i en skål og vend den sammen med cremefraiche og peber.

6. Skyl persillen og hak den fint. Server grøntsager i fadet med kylling, fetadressing og friskt hakket persille. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn dufte til krydderierne og røre dem sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre