Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker og smagfuld gryderet med oksekød, gulerødder og cocktailpølser, som vi serverer med fløjlsblød kartoffelmos. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 grambagekartofler
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 500 gramgulerødder
- 300 gramungkvæg i tern
- 1 spskpaprika
- 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 1 dåsehakkede tomater
- 0.5 spsktørret timian
- 3 stklaurbærblad
- 200 gramcocktailpølser
- 30 gramsmør
- 0.5 dlmælk
- 0.5 dlkogevand
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand uden salt.2
Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Skær evt. kødet i mindre stykker. Husk god køkkenhygiejne, når du har rørt ved råt kød.3
Steg nu løg, hvidløg og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt oksekødet og steg i et par minutter.4
Tilsæt madlavningsfløde, vand, bouillon, hakkede tomater, timian, laubærblade og gulerødder. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 15-20 minutter til kødet er mørt.5
Vend cocktailpølser i og varm igennem i et par minutter.6
Hæld vandet fra kartoflerne op i en skål - du skal bruge det om lidt. Mos kartoflerne med et piskeris, tilsæt smør og rør, til det er smeltet. Tilsæt mælk og kogevand, til konsistensen er som tyk havregrød. Smag til med salt og peber.7
Server gryderetten med den bløde kartoffelmos som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og skære kartoflerne i mindre stykker.