Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
60+ min
Disse lækre, bløde og saftige grovboller smager fantastisk! De er fyldt med fuldkorn, kerner og gulerødder og super lækre som børnebenzin i madpakken til lange dage i skole og institution. Og så er de også virkelig gode med et stykke ost eller lidt smør, når der skal eftermiddagshygges. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 50 gramgær
- 4 spskakaciehonning
- 1/2 dlolivenolie
- 5 dlkoldt vand
- 2 dlkogende vand
- 400 gramgulerødder
- 100 gramdurummel
- 100 gramhavregryn
- 200 gramgrahamsmel
- 100 gramhørfrø
- 100 gramsolsikkekerner
- 2 tsksalt
- 500 gramhvedemel
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Rør gær, honning og olie ud i en blanding af koldt og kogende vand, så det er lillefingerlunt. Lad være med at bruge lunkent vand fra hanen - det er ofte ikke helt rent.2
Riv gulerødderne på et rivejern og tilsæt dem sammen med durummel, havregryn, grahamsmel, hørfrø, solsikkefrø og salt og rør godt.3
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør alt, hvad du kan. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den på fuld drøn og lad den røre, alt hvad den kan i ca. 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket i skålen i halvanden time.4
Brug to skeer til at "klatte" boller på bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter under et viskestykke, mens ovnen varmer op til 200 grader varmluft.5
Bag bollerne i ca. 20 minutter, eller til de er blevet svagt lysebrune og lyder hule, når du banker på dem i bunden.6
Velbekomme :o)