Gulerodsdeller med persillesovs - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Deller
  • 600 gramsmå kartofler
  • 150 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 3 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 dlmælk
  • 3 spskhvedemel
  •  olivenolie
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  • Sovs og grønt
  • 50 gramsmør
  • 3 spskhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon- kan udelades
  • 1 pottepersille
  • 1/2 stkcitron
  •  akaciehonning
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gulerodsdeller med persillesovs - til to dage

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Frikadeller er lige så ærkedansk som regnvejr om sommeren - og så smager de bare fantastisk! Her har vi smuglet lidt gulerødder i og serveret dem med en anden favorit: Persillesovs! Opskriften er til to dage. Brug f.eks. resten i frikadellesandwich og i madpakkerne :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Deller
  • 600 gramsmå kartofler
  • 150 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 3 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 dlmælk
  • 3 spskhvedemel
  •  olivenolie
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  • Sovs og grønt
  • 50 gramsmør
  • 3 spskhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon- kan udelades
  • 1 pottepersille
  • 1/2 stkcitron
  •  akaciehonning
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen. Riv gulerødderne fint og hak løget. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen.

2. Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk. Steg en prøvedelle og smag til med salt og peber, så den smager, som du vil have den.

3. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

4. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.

5. Tilsæt lidt efter lidt mælken og kartoffelvandet på skift, mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt! Tilsæt bouillon, hakket persille og smag til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft og honning. Herefter må sovsen ikke koge.

6. Server dellerne med sovs, kartofler og skrællede gulerødder og vasket agurk skåret i stave som gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Gem et par deller til madpakkerne og til frikadellesandwich dagen derpå. Du kan også fryse dem ned. Du kan i øvrigt sagtens bruge kyllingekød i stedet for svinekød. Så får du en mere fedtfattig delle.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre