Gulerodssuppe med ristede kikærter og hvidløgsflutes

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 150 gram røde linser
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 0.5 dlingefærshot
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gulerodssuppe med ristede kikærter og hvidløgsflutes

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker gulerodssuppe med et lille strejf af ingefær. Vi serverer suppen med kikærter ristet i spidskommen og hvidløgsflutes som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 150 gram røde linser
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 0.5 dlingefærshot
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne og pil skrællen af løget. Skær gulerødder og løg i grove tern.

2. Varm en gryde op med olivenolie og svits gulerødder og løg. Skyl de røde linser og tilsæt røde linser, vand og bouillon. Bring det i kog og lad det simre under låg i ca. 20 min.

3. Kom kikærterne i en si og overhæld dem med vand. Varm en pande op med olivenolie og steg kikærterne sammen med spidskommen i 5-10 min.

4. Lun hvidløgsflutene i ovnen efter anvisningen på pakken.

5. Blend suppen igennem med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt cremefine og smag til med ingefærshot, salt og peber.

6. Server gulerodssuppen i skåle toppet med ristede kikærter og hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme kikærterne i en si og overhæld dem med vand.

Ekstra smag: Top med citronsaft og friske krydderurter.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre