Helstegt kylling med appelsin - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkøkologisk appelsin
  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 50 gramsmør
  • 1 stkhel kylling
  • 1 dlvand
  • 1 dlmælk
  • 75 gramspæde spinatblade el. savoykål
  •  olivenolie
  •  groft salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Helstegt kylling med appelsin - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Mmm, helstegt kylling smager simpelthen så godt! Her har vi lavet en meget nem version med appelsin, gulerødder og spinatblade. Vi serverer den med kartofler og en lækker skysovs. Husk at gemme halvdelen af kyllingekødet til i morgen, hvor det skal bruges i sprøde quesadillas. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkøkologisk appelsin
  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 50 gramsmør
  • 1 stkhel kylling
  • 1 dlvand
  • 1 dlmælk
  • 75 gramspæde spinatblade el. savoykål
  •  olivenolie
  •  groft salt
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skræl gulerødderne. Skær appelsinerne i både. Hak løg og hvidløg fint og bland sammen med gulerødderne og halvdelen af appelsinerne i et ovnfast fad.

2. Rens kyllingen og dup den tør med lidt køkkenrulle. Bland groft salt med lidt peber i en kop og gnid kyllingen godt ind. Stop de resterende appelsinbåde ind i kyllingen og læg den ovenpå grøntsagerne.

3. Hæld vandet i bunden af fadet og stil det i ovnen. Steg kyllingen i 10 minutter ved 225 grader. Skru varmen ned til 200 grader og steg videre i 50-60 minutter. Kødsaften skal være klar og kødet lyst og ikke lyserødt, så er fuglen færdig! Vil du have ekstra farve på skindet, så skru varmen op på 225 grader de sidste 10-15 minutter eller giv fuglen en tur på grillprogrammet. Husk dog at holde øje!

4. Skrub og vask kartoflerne - eller skræl dem, hvis de er svære at få rene. Kog dem i saltet vand.

5. Tag fadet ud af ovnen, tip kyllingen og hæld væden fra kylling og fad over i en gryde og bring det i kog. Tilsæt mælk og jævn sovsen med majsstivelse rørt ud i en kop. Smag til med salt og peber.

6. Servér med kartofler, spinatbalde, grøntsager og stegesky. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsinerne i både. De kan også skrubbe eller skrælle kartoflerne, røre i sovsen og smage den til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre