Helstegt kylling med bagte rodfrugter - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramkartofler
  • 500 gramfriske rødbeder
  • 150 gramgulerødder
  • 1/2 stkknoldselleri
  • 2 fedhvidløg
  • 1/2 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stkhel kylling- 1400 gram eller større
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 dlvand
  •  mælk
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Helstegt kylling med bagte rodfrugter - til to dage

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Helstegt kylling er super lækkert! Om sommeren på grillen og resten af året i ovnen. Denne ret er ekstra nem, fordi det hele bliver lavet i samme fad. Gem evt. resterne til aftensmaden dagen efter. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramkartofler
  • 500 gramfriske rødbeder
  • 150 gramgulerødder
  • 1/2 stkknoldselleri
  • 2 fedhvidløg
  • 1/2 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stkhel kylling- 1400 gram eller større
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 dlvand
  •  mælk
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft - eller tænd grillen!

2. Skræl grøntsagerne, skær dem i grove stykker og læg dem i et ildfast fad. Pres hvidløgsfeddene og bland dem med grøntsagerne sammen med honning, citronsaft, en god slat olivenolie og salt og peber.

3. Rengør kyllingen indvendigt og udvendigt, hvis det ikke allerede er gjort, og dup den tør med køkkenrulle. Smør kyllingen både indvendigt og udvendigt med olivenolie og salt og peber. Husk at bruge et seperat spækbræt og at vaske fingre, når du har rørt ved kyllingen! Læg kyllingen ovenpå grøntsagerne og sæt fadet i ovnen eller på grillen med indirekte varme (altså kullene ude i siderne eller med den midterste brænder slukket på gasgrillen).

4. Steg kyllingen i ca. 1 time. Ovne og kyllinger er forskellige. Steg derfor altid kyllingen, til den er gennemstegt og kødsaften er gennemsigtig.

5. Har du lyst til sovs, hælder du væden fra fadet over i en gryde. Skum det øverste fedtlag af med en ske og smid det væk. Kog nu kyllingefonden op og tilsæt lidt mælk, til du har den ønskede mængde sovs. Rør majsstivelsen ud i vand i en kop og jævn sovsen til du synes, den er lige så tyk eller tynd, som du kan lide den. Tilsæt sovsekulør og smag til med salt og peber.

6. Skær kyllingen ud, lige som du har lyst til og server den med de lækre, bagte grøntsager og lidt sovs.

7. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre