Helstegt kylling på kartoffelbund - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kylling
  • 600 gramkartofler
  • 2 stkrødløg
  • 2 dlblandet hyldeblomstsaft
  • 1 helthvidløg
  • 1 stkhel kylling
  • 1/2 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  groft salt
  • Broccolisalat
  • 25 grampinjekerner
  • 50 grambacon i skiver
  • 1/2 stkbroccoli
  • 75 gramsalatost i tern
  • 1 stkæble
  • 1 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Helstegt kylling på kartoffelbund - til to dage

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Bare rolig! Naboerne flytter ikke, efter du har spist denne ret, selvom du skal bruge et helt hvidløg. Hvidløget giver blot ekstra smag til den super nemme og mega lækre kylling, der er stegt på en bund af kartofler og hyldeblomst. Køb en stor kylling, så har du kød til to dage. Resterne bruges som fyld i lækre rispapirruller.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kylling
  • 600 gramkartofler
  • 2 stkrødløg
  • 2 dlblandet hyldeblomstsaft
  • 1 helthvidløg
  • 1 stkhel kylling
  • 1/2 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  groft salt
  • Broccolisalat
  • 25 grampinjekerner
  • 50 grambacon i skiver
  • 1/2 stkbroccoli
  • 75 gramsalatost i tern
  • 1 stkæble
  • 1 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skrub og vask kartoflerne - eller skræl dem, hvis de er svære at få rene. Skær dem i grove tern. Skær løgene i både og del dem i lameller. Smør nu et ovnfast fad med lidt olivenolie og bland kartofler og løg sammen i bunden. Overhæld med hyldeblomstsaften og krydr med salt og peber.

2. Skyl det hele hvidløg og del det i to på tværs - uden at fjerne skallen. Læg det i fadet sammen med kartoflerne. Rens kyllingen og dup den tør med lidt køkkenrulle. Smør den ind i lidt olivenolie både udenpå og indeni. Bland groft salt med lidt peber i en kop og gnid kyllingen ind i blandingen både indvendigt og udvendigt. Drys med tørret timian på toppen og læg den ovenpå kartoflerne.

3. Stil fadet i ovnen og steg kyllingen i 60-70 minutter. Kødsaften skal være klar og kødet lyst og ikke lyserødt, så er pipfuglen færdig! Vil du have ekstra farve på skindet, så skru varmen op på 225 grader de sidste 10-15 minutter eller giv fuglen en tur på grillprogrammet. Husk dog at holde øje!

4. Rist imens pinjekernerne på en tør pande og steg baconen sprød. Del broccolien i buketter og blancher dem i 30 sekunder i kogende vand. Overhæld med koldt vand og dryp dem godt af. Hæld vandet fra salatosten, vask æblet og skær det i tern. Bland det hele sammen i en skål.

5. Rør skyr, honning og lidt citronsaft sammen. Smag til med salt og peber og vend dressingen med salaten. Pynt med pinjekerner og bacon.

6. Tag fadet ud af ovnen, tip kyllingen og hæld den resterende væde over kartoflerne. Skær kyllingen ud og server med de lækre kartofler, stegesky og broccolisalat. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre