Hjemmelavede nuggets med græsk salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 100 gramhvedemel
  • 100 gramrasp
  • 1 stkæg
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  •  olie til friture
  • 0.5 stkagurk
  • 3 stktomater
  • 75 gramsalatost i tern
  • 200 gramsorte oliven
  •  olivenolie
  •  sød chilisauce
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hjemmelavede nuggets med græsk salat

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Det er super let at lave sine egne nuggets. De smager meget bedre end dem, du køber, og så ved du, hvad der er puttet i dem! I denne opskrift er der kartofler og græsk salat til, men du kan servere dem sammen med lige det, du allerbedst kan lide. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkartofler
  • 100 gramhvedemel
  • 100 gramrasp
  • 1 stkæg
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  •  olie til friture
  • 0.5 stkagurk
  • 3 stktomater
  • 75 gramsalatost i tern
  • 200 gramsorte oliven
  •  olivenolie
  •  sød chilisauce
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Vask kartoflerne grundigt og skær dem i både. Læg bådene i en skål og skyl dem grundigt med vand et par gange. Det fjerner en del af stivelsen fra kartoflerne og gør dem ekstra bløde og lækre indeni.

2. Tør kartoflerne i et rent viskestykke og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med en god slat olivenolie og salt. Har du paprika eller allroundkrydderi, er det også godt! Bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende undervejs.

3. Bland mel med salt og peber i en dyb tallerken. Hæld rasp op i anden tallerken og pisk ægget sammen i en tredje tallerken. Skær fileterne ud i bidder og vend dem først i melet og drys det overskydende af. Vend herefter kyllingestykkerne i æggemassen og derefter i raspen. Husk at vaske fingre!

4. Varm olien op i en gryde eller en dyb pande. Du kan tjekke, om olien er varm nok ved at stikke bagenden af en tændstik (den uden svovl!) i olien. Hvis den syder, er den varm nok. Steg kyllingestykkerne gyldne - husk at vende dem undervejs. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

5. Halver agurken og fjern kernerne i midten. Skær agurken i skiver og tomaterne i grove stykker. Bland dem med den afdryppede salatost og oliven. Dryp evt. med lidt olivenolie og tørret oregano på toppen, hvis du har det på lager. Server de lækre nuggets med kartofler, græsk salat og sød chilisauce. Mums og velbekomme :o)

Tip

Vores erfaring er, at den søde chilisauce fra Netto er den, der er bedst egnet til sarte børneganer - eller du kan lave din helt egen! Du kan også prøve at lave vores lækre karrymayo som dyp til dine nuggets. Men pas på! De smager fantastisk og er stærkt vanedannende..

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre