Hjemmelavede nuggets med kartofler og søde løg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 500 gramgulerødder*
  • 3 stkløg
  • 100 gramhvedemel
  • 100 gramrasp
  • 1 stkæg
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  •  olie til friture
  • 0.5 stkagurk
  • 10 stkradiser
  •  olivenolie
  •  sød chilisauce
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hjemmelavede kyllingenuggets smager SÅ godt, og så er de slet ikke svære at lave. Vi serverer dem med kartofler, gulerødder og søde bagte løg i ovnen. Og så med lidt gnavergrønt og chilisauce som dyppelse. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Vask kartoflerne, skræl gulerødderne grundigt og skær dem i skiver eller både. Skræl løgene og halver dem.

2. Vend kartofler, gulerødder og løg i en sjat olie på en bageplade beklædt med bagepapir. Har du paprika eller allroundkrydderi, er det også godt som krydderi! Bag dem i ovnen i 30-35 minutter til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

3. Bland mel med salt og peber i en dyb tallerken. Hæld rasp op i anden tallerken og pisk ægget sammen i en tredje tallerken. Skær fileterne ud i bidder og vend dem først i melet og drys det overskydende af. Vend herefter kyllingestykkerne i æggemassen og derefter i raspen. Husk at vaske fingre!

4. Varm olien op i en gryde eller en dyb pande. Du kan tjekke, om olien er varm nok ved at stikke bagenden af en tændstik (den uden svovl!) i olien. Hvis den syder, er den varm nok. Steg kyllingestykkerne gyldne - husk at vende dem undervejs. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

5. Skyl og skær agurk i stave. Skyl radiserne.

6. Server de lækre nuggets med ovnkartortofler, gulerødder, løg, gnavergrønt og sød chilisauce som dyppelse. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartofler og gulerødder i skiver. De kan også panere kylling og gøre agurk og radiser klar.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre