Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
0 min
Du kan sagtens købe en god og velsmagende fiskefars færdig i supermarkedet eller hos fiskemanden. Men det er lynhurtigt at lave sin egen udgave - og så kan du også helt selv bestemme, hvad der skal i. Her har vi brugt torsk, men du kan også bruge andre typer hvid fisk - og laks. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1/2 pottepurløg
- 400 gramtorskefilet
- 1 tsksalt
- 1 stkløg
- 1 stkæg
- 3 spskhvedemel- eller havregryn
- 75 gramgulerødder
- peber
- olivenolie
- smør
Fremgangsmåde
1
Hak purløget fint og stil til side.2
Giv torskefilet og salt en snurretur i en foodprocessor, til du har en grov fars. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du bare hakke fisken med din bedste og skarpeste kniv.3
Tilsæt løg, æg, hvedemel og lidt kværnet peber og giv farsen endnu en omgang i foodprocessoren. Riv gulerødderne fint og rør dem i farsen sammen med purløget. Steg nu en lille prøvedelle på panden, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den.4
Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.5
Velbekomme :o)