Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
10 min
Det gode gamle hvidløgsflute smager umanerligt godt, selvom brødet ofte er af den helt hvide og meget lidt sunde slags. Her har vi opgraderet den klassiske udgave fra køledisken med et godt, groft flute - men stadig med masser af lækkert hvidløgs- og persillesmør :o)
Portioner
Ingredienser
- 1/4 pottepersille
- 50 gramsmør- blødt
- 1 fedhvidløg
- 1/2 stkcitron- gerne økologisk
- 1 stkgroft flute
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.2
Skyl persillen og blend den godt sammen med smør, hvidløg og - hvis du bruger økologisk citron - revet citronskal i en minihakker. Har du ikke lige har sådan en, kan du bare hakke persille og hvidløg helt fint og røre det godt sammen med citronskal og smør med en ske.3
Skær lommer på tværs af hele flutet med en brødkniv. Lommerne skal gå ca. 3/4 ned i flutet. Skil nu forsigtigt lommerne fra hinanden og fyld dem med smørblandingen.4
Bag flutet i ovnen i ca. 10 minutter, eller til smørret er smeltet og flutet er sprødt.5
Velbekomme :o)Tip
Hvidløgsflute smager fantastisk til grillmad om sommeren - eller til vores lækre verdens bedste lasagne med auberginer, gulerødder og spinat. Du kan også sagtens lave brødet på grillen - så skal du blot bage det ved indirekte varme.