Øllebrød med stegte æbler og vanilleskyr

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramrugbrød
  • 2 stkhvidtøl
  • 50 grambrun farin
  • 2 tskvaniljesukker
  • 4 dlmælk
  • 50 grammandler
  • 2 stkæbler
  • 25 gramsmør
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 tskstødt kanel
  • 1 tskvaniljesukker
  • 0.5 stkcitron
  • 2 dlvaniljeskyr
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Øllebrød med stegte æbler og vanilleskyr

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Øllebrød er en dansk klassiker og smager godt til både aftensmad - og morgenmad! Det er slet ikke svært at lave den hjemmelavede udgave, som vi her har toppet med vaniljeskyr, stegte æbler og ristede mandler - mums. Du kan selvfølgelig også bruge en klat flødeskum, hvis humøret skal helt i top. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramrugbrød
  • 2 stkhvidtøl
  • 50 grambrun farin
  • 2 tskvaniljesukker
  • 4 dlmælk
  • 50 grammandler
  • 2 stkæbler
  • 25 gramsmør
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 tskstødt kanel
  • 1 tskvaniljesukker
  • 0.5 stkcitron
  • 2 dlvaniljeskyr
  •  salt

Fremgangsmåde

1. Bræk rugbrødet i grove stykker. Læg det i en gryde sammen med hvidtøl, farin, vaniljesukker og mælk og kog op under omrøring. Lad nu øllebrøden koge i ca. 20 minutter, eller til rugbrødet er kogt tilpas meget ud.

2. Husk at røre godt undervejs, da øllebrøden ellers brænder på. Og pas i øvrigt på ikke at skrue for meget op for varmen. Øllebrøden skal blot lige simre. Ellers vil den nemt begynde at sprøjte, når den koger.

3. Rist imens mandler på en tør pande. Lad dem køle af og hak dem groft.

4. Skær de vaskede æbler i tynde både. Smelt smørret på en pande og steg æblerne ved middel varme, til de begynder at blive bløde. Tilsæt honning, kanel og vaniljesukker og steg endnu et par minutter. Smag evt. til med lidt salt.

5. Smag øllebrøden til med lidt citronsaft , salt og evt. lidt mere farin. Hvis du vil have en helt glat øllebrød uden rugbrødsklumper, giver du den bare en tur med stavblenderen. Server med en klat skyr eller flødeskum på toppen sammen med stegte æbler og ristede mandler.

6. Velbekomme!

Tip

Er der rester tilovers, så gem øllebrøden i køleskabet til en omgang nem og lækker morgenmad. Opvarm den i mikroovnen eller i en gryde og tilsæt evt. lidt mere mælk eller vand, hvis den er for tyk.

Kan du ikke få vanilleskyr i supermarkedet, kan du blot røre almindelig skyr op med lidt vanillesukker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre