Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
Indrømmet! Øllebrød kan dele vandene, men vi vover pelsen og serverer vores opskrift på den lækreste hjemmelavede udgave. Den smager meget bedre end den fra posen i supermarkedet - synes vi i hvert fald. Og så er det en super god måde at få brugt rugbrødsresterne på. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
Fremgangsmåde
1
Bræk rugbrødet i grove stykker. Læg det i en gryde sammen med hvidtøl, farin, vaniljesukker og mælk og kog op under omrøring. Lad nu øllebrøden koge i ca. 20 minutter, eller til rugbrødet er kogt tilpas meget ud.2
Husk at røre godt undervejs, da øllebrøden ellers brænder på. Og pas i øvrigt på ikke at skrue for meget op for varmen. Øllebrøden skal blot lige simre. Ellers vil den nemt begynde at sprøjte, når den koger.3
Rist imens mandler på en tør pand. Lad dem køle af og hak dem groft. Pisk fløde til flødeskum.4
Smag til med lidt citronsaft og evt. lidt mere farin. Hvis du vil have en helt glat øllebrød uden rugbrødsklumper, giver du den bare en tur med stavblenderen. Server med flødeskum på toppen.5
Velbekomme :o)