Hjemmelavet øllebrød med flødeskum

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramrugbrød
  • 2 stkhvidtøl
  • 50 grambrun farin
  • 2 tskvanillesukker
  • 4 dlmælk
  • 50 grammandler*
  • 2.5 dlpiskefløde- kan udelades
  • 0.5 stkcitron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Indrømmet! Øllebrød kan dele vandene, men vi vover pelsen og serverer vores opskrift på den lækreste hjemmelavede udgave. Den smager meget bedre end den fra posen i supermarkedet - synes vi i hvert fald. Og så er det en super god måde at få brugt rugbrødsresterne på. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Bræk rugbrødet i grove stykker. Læg det i en gryde sammen med hvidtøl, farin, vanillesukker og mælk og kog op under omrøring. Lad nu øllebrøden koge i ca. 20 minutter, eller til rugbrødet er kogt tilpas meget ud.

2. Husk at røre godt undervejs, da øllebrøden ellers brænder på. Og pas i øvrigt på ikke at skrue for meget op for varmen. Øllebrøden skal blot lige simre. Ellers vil den nemt begynde at sprøjte, når den koger.

3. Rist imens mandler på en tør pand. Lad dem køle af og hak dem groft. Pisk fløde til flødeskum.

4. Smag til med lidt citronsaft og evt. lidt mere farin. Hvis du vil have en helt glat øllebrød uden rugbrødsklumper, giver du den bare en tur med stavblenderen. Server med flødeskum på toppen.

5. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre